Rød svensk træhytte på bakketop

Boliglån er stadig meget billige

Renterne på boliglån er i det store hele på niveau med begyndelsen af i år.

Udbruddet af coronavirus sendte ellers renterne på en ordentlig tur i rutsjebanen i måneden op til påske: Først tog de et dyk i begyndelsen af marts, så danskerne kunne låne til en fast rente op 0,5% i 30 år. Så vendte markederne på en tallerken den 12. marts. Kortvarigt var renten på det samme lån pludselig oppe på 2%. Renten på Tilpasningslån med især 3- eller 5-årig rentebinding blev også påvirket af op- og nedturene.

I dag kan du få et 30-årigt lån med en fast rente på ca. 1%, der har en kurs på næsten samme niveau som før coronakrisen. Også renterne på Tilpasningslån er kommet ned i et leje, vi har set de senere år.

Udbruddet af coronavirus har dermed ikke ændret på, at danskerne kan få meget billige lån til deres bolig – også hvis de låser renten i 30 år. Den månedlige ydelse efter skat på et 30-årigt lån med fast rente er kun ca. 100 kr. højere i dag for hver lånte million kroner, end den var ved årsskiftet. Et lån med den kortest mulige rentebinding på 6 måneder, et F-kort-lån, er faktisk en anelse billigere i dag. Og ser vi bare nogle få år tilbage, så er det (stadig) meget billigere at låne i sin bolig i dag end dengang.

Udbruddet af corona-virus har dermed ikke ændret på, at danskerne kan få meget billige lån til deres bolig – også hvis de låser renten i 30 år.

Den månedlige ydelse efter skat på et 30-årigt lån med fast rente er kun ca. 100 kr. højere i dag for hver lånte million kroner, end den var ved årsskiftet.

Et lån med den kortest mulige rentebinding på 6 måneder, et F-kort-lån, er faktisk en anelse billigere i dag. Og ser vi bare nogle få år tilbage, så er det (stadig) meget billigere at låne i sin bolig i dag end dengang.